advertentie Westland Infra top

WOS

Zomerfeest Schipluiden in volle gang

Het terrein van VV Schipluiden is vandaag omgetoverd tot een escaperoom en een lasergameparcours.

Maanden geleden begonnen de vrijwilligers al met de organisatie van de activiteiten voor het Zomerfeest Schipluiden. Ze waren op de ergste coronamaatregelen voorbereid, maar uiteindelijk viel het allemaal mee. De activiteiten moesten door kunnen gaan, ook al zou het digitaal zijn. "Maar er kon eigenlijk steeds meer", vertelt voorzitter Sabine Haring. "Het is een heel euforisch gevoel dat we dit allemaal weer kunnen doen."

Met vrijdagmiddag dus een escaperoom en lasergameparcours langs de voetbalvelden. Cynthia Verboon en Rik Schilperoort zijn er al sinds januari mee bezig. "Het begint met een escaperoom, als je de puzzels oplost krijg je een sleutel van een kluis waar goud in zit", legt Schilperoort uit. "Dan moet je over het lasergameparcours om het goud uit de kluis te halen en een diamant te stelen, maar de bewaking probeert je af te schieten."

De twee vinden het heerlijk dat al dat organiseren eindelijk tot een ontknoping komt. "We zijn al sinds januari/februari bezig met de opbouw, dus je groeit er naartoe. Elke maand voeg je een beetje details aan toe. Nu zijn we er eindelijk en nu is de uitvoering, het is supergaaf om dat te zien gebeuren", vertelt Verboon. Ze had namelijk niet verwacht dat het nog door kon gaan. 

"We zeiden: zorg dat je deel altijd door kan gaan, bijvoorbeeld digitaal", vertelt de voorzitter. "Maar het bleek dat we zelfs een aantal testen-voor-toegang-evenementen konden doen. Onder andere de finale op zondag, waarbij we gewoon eigenlijk alle regels kunnen loslaten en gewoon met z'n allen een feestje kunnen vieren."

Laat je reactie achter