advertentie VEMO Lease top

WOS

Zorgen om uitval ziekenhuispersoneel

De intensivecareafdelingen van de ziekenhuizen Franciscus Gasthuis in Rotterdam en Vlietland in Schiedam liggen vol, en niet alleen met coronapatiënten.

Zorgen over omvallende ziekenhuismedewerkers nemen toe, omdat zij al veertien maanden overbelast zijn. De laatste drie dagen is het aantal nieuwe Covid-patiënten stabiel, maar nog steeds hoog. Ziekenhuisbestuurder Marjolein Tasche zegt dat het iedere dag weer afwachten is of er nog mensen bij kunnen op de IC-afdelingen. Soms moeten mensen al op de spoedeisende hulp (SEH) aan de beademing in afwachting van een plek in een ziekenhuis elders in het land.

Het ziekenhuispersoneel blijft het uiterste geven, ondanks de uitputtingsslag. Volgens André Niessen, afdelingshoofd SEH , is de derde golf het heftigst. Hij maakt zich zorgen over uitval van personeel.

Terwijl het in de ziekenhuizen hard werken is, gaat de maatschappij langzaam open. Iedere versoepeling die er nu nog bovenop komt, is volgens Tasche gevaarlijk. Ook haar personeel verlangt naar een terras, maar ziet hoe ongelooflijk druk het is in het ziekenhuis met steeds jongere patiënten.

Laat je reactie achter