advertentie VEMO Lease top

Signbiblio

Zwembaden gedeeltelijk weer open

Drie zwembaden in Westland zijn sinds vandaag gedeeltelijk weer open.

Bij de baden die vallen onder Optisport, De Hoge Bomen in Naaldwijk, Maesemunde in 's-Gravenzande en Vreeloo in De Lier, zijn mensen die baantjes willen trekken op vaste tijden weer welkom. Ook kinderen die zwemles volgen en in het eindtraject zitten mogen (op uitnodiging) weer komen.

Wel gelden er regels. Zo is in gebouwen zelf alleen eenrichtingsverkeer mogelijk en moeten bezoekers anderhalve meter afstand van elkaar houden. Voor baantjeszwemmers geldt dat er niet meer dan 20 mensen tegelijk in het bad zijn. Verder moeten mensen thuis badkleding aantrekken en mag bij het zwembad niet worden gedoucht.

Zwembaden waren sinds het begin van de coronacrisis dicht, om zo verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Afgelopen week maakte het kabinet bekend dat ze vanaf vandaag onder voorwaarden weer open mogen.

Zwembad De Waterman in Wateringen treft momenteel voorbereidingen om op 1 juni weer open te gaan. Het Hoekse Badje in Hoek van Holland en zwembad Dol-fijn in Maassluis willen ook zo snel mogelijk weer opstarten en volgen daarvoor de protocollen, die de zwembadbranche afgelopen vrijdag heeft opgesteld. Een exacte datum voor heropening is echter nog niet bekend.

Laat je reactie achter