advertentie KBITE

De afgelopen weken is er hard gewerkt om het bad weer in orde te maken. De Waterman

Zwemseizoen De Waterman geopend, maar zwemmen kan nog niet

Wethouder Pieter Varekamp van Westland heeft het zwemseizoen bij zwembad De Waterman in Wateringen vanmorgen officieel geopend.

Wie echter dacht een duik in het buitenbad te kunnen nemen, komt bedrogen uit. Zwemmen gaat nog wel even duren.

De komende week moeten er nog wat herstelwerkzaamheden aan de zwembadwanden worden uitgevoerd. Dat werk was uitgesteld, omdat het daar de laatste weken te koud voor was. Daarna moet het water nog op temperatuur komen. Ook dat heeft te maken met de buitenlucht. Het bestuur van De Waterman zegt niet te willen 'stoken voor het hele Westland' en heeft de zon dus nodig. "Het water loopt nu in het zwembad, met een temperatuur van 10-12 uit de waterleiding. Door de zon kan het snel opgewarmd worden, maar dan moet-ie er wel zijn", zegt voorzitter Leo Zwinkels. Volgens hem is een nachttemperatuur van rond de 8 graden nodig, terwjil het overdag 18 tot 20 graden zou moeten zijn.

Via de website en de social-mediakanalen houdt het zwembad potentiële bezoekers op de hoogte van een openingsdatum. Wie straks wil komen zwemmen, moet zich overigens wel aan de coronaregels houden. Op dit moment mogen volwassenen alleen banen zwemmen, waarbij ze afstand van elkaar houden.

Beluister het volledige gesprek met Leo Zwinkels in Het WeekendMagazine

Laat je reactie achter