advertentie KCI Cultuurweb

Organisatiestructuur

De WOS kent als publieke omroep een zeer specifieke structuur. De verschillende beleidsbepalende instanties staan hieronder weergegeven in een overzicht. De WOS heeft stichting een toezichthoudend orgaan in de vorm van een RvT en een programma beleidsbepalend orgaan in de vorm van het PBO. Bij de WOS werken in totaal 14 vaste krachten en daarnaast meer dan honderd vrijwilligers.

Directie en Hoofdredactie

Raad van Toezicht

Ad Doorneveld (66) is VZ van de Raad van Toezicht van de WOS. Hij heeft een bedrijfskundige achtergrond en ruim 30 jaar gewerkt, als bestuursvoorzitter van diverse bedrijven, waarvan de laatste 25 jaar bij de SWKGroep ( inmiddel Gro-up). Vanaf juni 2020 is hij werkzaam als zelfstandig adviseur/interim-bestuurder.

Thomas van der Lans (1977) is lid van de Raad van Toezicht van de WOS. In het dagelijks leven is hij advocaat, aandeelhouder en bestuurder van Westland Partners (alsmede bestuurder van de Stichting Derdengelden Westland Partners Advocatuur) en bestuurder van de ANBI Stichting Westlands Sinterklaasfeest. Daarnaast neemt Thomas plaats in de RvT van zwembad De Boetzelaer en is hij voorzitter van de Beroepscommisie Licentiezaken AV van de KNVB.

Arthur Zuijderwijk (48) is lid van de Raad van Toezicht van de WOS. In het dagelijks leven is hij directeur, aandeelhouder en bestuurder van het sport productie bedrijf Southfields. In hoedanigheid van aandeelhouder en bestuurder is hij ook actief bij de BV’s: WielerFlits, Eyecons, EHL en Fanalists. Dit zijn allen BV’s die actief zijn in de sportbusiness, aanpalend aan Southfields. Als bestuurder ben ik ook actief binnen Stichting Versare. Een privé stichting van een ondernemende Westlander die op die manier (Westlandse) initiatieven ondersteunt in de breedste zin van het woord vanuit liefdadigheid. Tevens ben ik een kleine aandeelhouder in tuinbouwbedrijf PlantWorld.

Tom Ouwerling is lid van de Raad van Toezicht van de WOS. Hij is getrouwd en heeft een zoon en dochter. Hij is werkzaam als zelfstandig interimmanager in de voedingsmiddelenindustrie en heeft een bedrijfskundige achtergrond. Tevens is hij actief lid van de ’s-Gravenzandse Vrijwillige Reddingsbrigade, lid van Rotary Westland-Polanen en bestuurder van twee Verenigingen van Eigenaren.

PBO

Het Programma Beleidbepalend Orgaan van de WOS ziet toe op de programmering van de omroep. Elk PBO lid vertegenwoordigt zijn/haar eigen stroming. 

Klik hier voor de samenstelling van het PBO.