advertentie Financieringsgilde TOP

Westlanders: Michelle van Dijk van dinsdag 31 januari 2023

di 31 jan 18:11 - 17:00 min

In de serie Westlanders gaat interviewer Frénk van der Linden op zoek naar de ziel van de Westlander. Om dat zo onbevangen en open mogelijk te doen weet Frénk van tevoren niet wie hij gaat ontmoeten. Pas een paar minuten voor het gesprek hoort hij wie bij hem aanschuift. Een serie eerlijke gesprekken met bekende en soms minder bekende Westlanders.

Vandaag is Michelle van Dijk te gast.
Michelle van Dijk komt uit een echte tuindersfamilie en is altijd in de lier blijven wonen. sterker ,ze woont nog steeds in dezelfde straat als waar ze geboren is. Toch ontvlucht ze het Westland regelmatig, want naast een eigen pot plant kwekerij in de Lier, werkt ze als expeditieleider in Spitsbergen.

Na eerste kennismaking met Spitsbergen, zocht ze excuses om terug te keren om uiteindelijk te gaan werken op een camping. in 2007 kocht ze deze camping. Als ze haar laatste planten heeft verkocht, vertrekt ze rond de zomer naar Spitsbergen. Haar partner blijft dan achter in Nederland. De andere maanden is ze in Nederland voor haar kwekerij.

Ze schreef een boek over poolheld Sjef van Dongen en een reisgids over Spitsbergen.

In contact met toeristen komt haar Westlanderschap wel eens naar voren. De Westlandse directheid wordt buiten de streekgrenzen niet altijd gewaardeerd.